Senaste Nytt

 • 8 June 2018 Handbook of Safety Principles

  Vi är stolta över att en av Risk Pilots specialister, Jan-Erik Holmberg, är en av redaktörerna och författarna till en ny handbok inom säkerhet, Handbook of Safety Principles. I boken görs en genomgång av de senaste genombrotten avseende teori, metoder och applikationer inom säkerhets- och riskanalys. Detta är ett självklart referensverk för ingenjörer och beslutsfattare.

   Bok

  Boken finns att köpa som bok eller e-bok via:

  Wiley (förlaget)

  Bokus

  Adlibris 

  Läs mer
 • 8 June 2018 Risk Pilot blir fler i Stockholm

  Risk Pilots Stockholmskontor har från och med den 4 juni 2018 fått förstärkning av Yehya Alazem som till att börja med kommer att jobba inom PSA-området på Forsmark.

  Yehya har en civilingenjörsexamen i kemiteknik med fysik från Charlmers med inriktning på kärnteknik. Efter examen 2013 har Yehya varit anställd på FKA där han jobbade på kemiavdelningen, på ÅF i Stockholm med uppdrag mot FKA, OKG och SKB, samt på det tyska medicinteknikföretaget Eckert & Ziegler Bebig GmbH i Berlin.

  ”Precis när jag klev in på Risk Pilots Stockholmskontor fredagen den 26 januari för att ha en inofficiell träff kände jag ”Här vill jag jobba”. Jag fick en otroligt bra känsla av att vara på kontoret. Kunskapen, kompetensen och den sociala sammanhållningen sitter i luften och i väggarna. Jag ser så mycket fram emot samarbetet med mina nya kollegor inom de områden som Risk Pilot är ledande inom.”

  Läs mer
 • 14 February 2018 Risk Pilot blir fler i Göteborg

  Risk Pilots Göteborgskontor har från och med den 15e januari fått förstärkning av Fredrik Larsson inom området riskhantering samt verifiering och validering.

  Fredrik har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik med inriktning på kärnkraftsteknik samt en ekonomie kandidat examen i företagsekonomi med inriktning på industriell företagsstyrning och finansiell ledning. Han har arbetat inom kärnkraftsbranschen sedan 2013 bland annat på OKG och även med forskarstudier på Chalmers.

  Vi hälsar Fredrik varmt välkommen till bolaget!

  Läs mer
 • 29 December 2017 Risk Pilot fyller 15 år!

  Vår historia börjar bli lång och innehållsrik. Målet när vi startade var att jobba med intressanta uppdrag och under tiden ha roligt tillsammans. Det lyckades vi med, och kanske till och med lite över förväntan, eftersom den målbilden med all sannolikhet är den största orsaken till att vi faktiskt sitter här idag med ett blomstrande företag som är 15 gånger större.

  Det här är också något som vi i dag ser som Risk Pilots signum; vår starka sammanhållning inom bolaget och vår samsyn på vad som är viktigt. Vi tror på att alla medarbetare ska ha stort inflytande både på sin egen arbetssituation och på bolagets verksamhet. Det låter kanske som en klyscha, men hos oss är det på riktigt. På våra årliga konferenser samlas vi och brainstormar fram företagets framtida strategier, diskuterar utmaningar och nöter in nödvändiga rutiner. Men vi passar också på att under avslappnade former ha roligt och lära känna varandra ännu bättre.

  Naturligtvis finns det andra delar som kännetecknar Risk Pilot och som också kan ha viss betydelse för vår respektabla ålder, såsom spetskompetens, kundvård, pålitlighet, men även en förmåga att navigera strategiskt i marknadsmässigt grunda vatten. Alltihopa skulle också med viss sannolikhet kunna hänföras till ren och skär tur, men som proffs i sannolikhetsbranschen vet vi att den siffran är försumbart låg, och skulle vi mot förmodan ha fel i det påståendet så vet ju alla att tur får man inte, det förtjänar man.

  Risk Pilot är inne i en otroligt spännande fas där vi är större och stabilare än någonsin tidigare, och har en fantastisk tillväxt. Vi har sedan ett par år påbörjat en resa där vi inte bara breddar tjänsteutbudet inom våra befintliga branscher, utan där vi även tar stora kliv in i utvecklingsintensiva branscher som fordon och medicinteknik. Det är med stolthet vi konstaterar att vi numera är en bred aktör inom Risk Management, Human Factors, Systems Engineering och Quality Management.

  Men med vuxen ålder följer ju som bekant även ansvar, så när vi nu tittar framåt är vår tidshorisont betydligt längre än för 15 år sedan. Vi ser förstås att Risk Pilot fortsatt kommer att vara en självklar aktör inom befintliga områden och tryggt och säkert leverera det vi alltid levererat. Men vi kommer lika självklart hålla fast vid målbilden vi satte för 15 år sedan och fortsätta växa och utvecklas tillsammans. Varför överge ett vinnande koncept?

  Är du intresserad av våra tjänster, eller av att jobba hos oss? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

   

  Läs mer

Arkiv

Risk Pilot förstärker inom HSE

Stockholmskontoret har fått en förstärkning inom HSE (Hälsa, säkerhet och miljö). Den 6:e november började Tomas Eriksson på Risk Pilot och påbörjade direkt ett uppdrag som EHS-koordinator på ett medicinteknikföretag.

Tomas har gedigen erfarenhet inom området både som chef och koordinator och har främst arbetat inom stål- och kärnkraftsindustrin.

"Jag ser fram emot att arbeta på Risk Pilot då jag med min kompetens inom HSE-risker bidrar till att göra Risk Pilot ännu starkare i att kunna hjälpa företag att bedöma, kartlägga och minimera olika former av risker kopplade till sin verksamhet."

Vi hälsar Tomas varmt välkommen till Risk Pilot!

Läs mer
Vi hälsar Urban Carlsson välkommen till Göteborgskontoret

Vi har glädjen att välkomna Urban Carlsson till Risk Pilot.  Urban har arbetat inom kärnkraftsindustrin sedan 1982 med drift, operatörsträning, säkerhetsredovisning, provdrift etc.

Urban är expert på SAT (Systematic Approach to Training), ett systematiskt angreppssätt för identifiering av utbildningsbehov samt framtagning av utbildning .

Urbans första uppdrag är att arbeta som projektchef på ett medicinteknikbolag.

"Jag ser fram emot att arbeta på Risk Pilot då jag föredrar den mer personliga stämningen som finns i ett mindre bolag. Jag har under åren lärt känna flera av er på Risk Pilot och hoppas att snart lära känna er andra. Min bild av Riskpilot har ändrat sig från att jag trodde att ni endast arbetade med PSA till att förstå att ni har djup kunskap även inom andra områden. Slutligen ser jag fram emot att kunna hjälpa till och överföra en del av den kunskap och erfarenhet av PWR som jag erhållit genom åren."

Läs mer
Risk Pilot utökar i Stockholm

Risk Pilots Stockholmskontoret har fått förstärkning av Carl Eriksson inom området säkerhetsteknik.

Carl har läst till civilingenjör i Energisystem med inriktning mot kärnkraft. Som examensarbetet har han gjort en osäkerhetsanalys av PSA-resultat på OKG. Carl är en duktig inom matematik och kommer bidra mycket till vårat arbete.

Vi hälsar Carls varmt välkommen till bolaget!

Läs mer
Risk Pilot välkomnar Anders Werneman

Vi önskar Anders Werneman varmt välkommen till Risk Pilot. Anders förstärker vårt team inom System Safety som är inne i en stark utveckling.

Anders är civilingenjör i elektroteknik och har genom åren skaffat sig en gedigen erfarenhet från försvars-, telekom- och fordonsindustrin ofta i rollen som  teknisk projektledare. Expertområden som Anders behärskar är System Safety (deltar i SIS arbetsgrupp 8 med bland annat ISO 26262-serien), Project Management, System Design, SW & HW Development och Embedded Systems.

"Jag ser fram emot att börja på Risk Pilot därför att jag vill göra skillnad. Vi är inne i en fas där mycket kommer hända på fordonsindustrin dom närmaste 10 åren. Jag ser att Risk Pilot sitter på mycket av den kompetens som saknas och jag är gärna med och driver på just satsningen mot fordonsindustrin."

 

Läs mer
Nyanställd till Malmökontoret

Risk Pilots Malmökontor har fått förstärkning av Michaela Wikman inom området för riskhantering.

Michaela har studerat till civilingenjör med inriktning Ekosystemteknik och med en Magisterutbildning i Riskhantering. Under studierna har Michaela också varit ordförande för Lunds Extremsportsällskap.

Vi hälsar Michaela varmt välkommen till bolaget!

Läs mer
Nyanställd till Malmökontoret

Risk Pilots Malmökontor har fått förstärkning av Oskar Fällman Karlsson inom området för riskhantering.

Oskar är civilingenjör Industriell ekonomi med inriktning mot produktutveckling, affär och innovation. Oskar har tidigare bland annat arbetat med att ta fram testsystem på Baxter. 

Vi hälsar Oskar varmt välkommen till bolaget!

Läs mer
Netgroup Energy tecknar utbildningsavtal med Vattenfall!

NetGroup Energy är A-leverantör av tekniska konsulttjänster till Vattenfall. I början av september har Netgroup Energy stärkt sin leverantörsställning genom att komplettera med ett avtal för utbildningstjänster inom området för Vattenfall Training.

I samband med detta har Netgroup Energy publicerat en egen utbildningssida på Vattenfalls intranät, där vi presenterar alla de kurser och utbildningar som Netgroup Energy kan erbjuda. Utbildningsavtalet sträcker sig fram till slutet av 2018. Vi ser framemot ett givande samarbete!

Läs mer