Senaste Nytt

 • 23 June 2022

  Gärna semester - men först rejäl afterwork!

  Med ojämna mellanrum ordnar kontoren afterwork vilket den uppmärksamme följaren noterat. Inför semestrarna är det däremot reglerat i vårt verksamhetssystem (nåja) att en AW ska genomföras.

  Läs mer
 • 16 June 2022

  BESEP möte på Risk Pilots Stockholmskontor

  Under tre dagar har Risk Pilot anordnat ett projektmöte inom forskningsprojektet BESEP i våra lokaler i Stockholm. BESEP är ett forskningsprojekt finansierat av European Union’s Horizon 2020 med deltagare från Sverige, Finland, Slovakien, Tjeckien, Frankrike och Ungern. Efter två år av Covid-19 lyckade vi äntligen samla projektmedlemmarna för ett fysiskt möte. Mer information om projektet finns på projektets hemsida www.besep.eu .

   

  Läs mer
 • 7 June 2022

  Risk Pilots Stockholmskontor får nya kollegor

  Stockholmskontoret fortsätter att växa och i maj välkomnas två nya medarbetare, Jurij och Nikita.   

   

  Läs mer
 • 31 May 2022

  Risk Pilot träffar studenter på Linköpings Universitet

  Vad ska jag göra efter min examen? 

  Läs mer

Arkiv

Gästföreläsning på KTH

I ett led att stärka Risk Pilots kontakter med universitet så gästföreläste vi i april på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) inom kursen ”Reliability Evaluation of Electrical Power Systems”. Föreläsningen fokuserade på hur tillförlitlighet hanteras och analyseras inom kärnkraften med extra fokus på de elektriska systemen.

 

Bildkälla: Jann Lipka

Läs mer
Risk Pilot satsar på Forskning och Utveckling

Risk Pilot arbetar kontinuerligt med forsknings- och utvecklingsprojekt för att vara med och utveckla metoder och tjänster kopplade till våra kompetensområden. Risk Pilot ser också FoU som en viktig plattform för samarbete inom det internationella nätverket av experter inom säkerhet och riskanalys.

Examensarbeten är en självklar del av vår FoU-verksamhet eftersom examensarbeten är ett sätt att upprätthålla kontakten med universiteten och ett sätt att hitta nya unga kompetenta medarbetare.

Läs mer
Risk Pilots Göteborgskontor har fått en ny kollega, Jonas Nilsson

Jonas är utbildad civilingenjör i riskhantering och brandingenjör vid Lunds Tekniska Högskola. Tidigare har han arbetat som brandingenjör på Räddningstjänsten Väst. Jonas kommer att ingå i vårt team inom Systems Engineering.

 

 

Läs mer
Ringhals 1 och 2 bränslefria

Nu har det sista bränslet från Ringhals 1 och 2 transporterats till CLAB för mellanlagring i avvaktan på att slutförvaren blir klara. Att R1/R2 är bränslefria är avgörande för det fortsatta arbetet med avveckling av kärnkraftverken. Bränslefritt innebär att man kan dra ner på bemanningen i kontrollrummen, att förutsättning finns att övergå till en mer konventionell anläggning med enklare tillträde och en generellt minskad kravbild. Riskpilot har haft uppdragsansvaret för att säkerställa att transporterna blir genomförda före 1 juni 2022. Detta har skett i ett tätt samarbete med SKB/CLAB och berörda avdelningar internt på Ringhals. Utmaningar har inte saknats.

 

 

 

Läs mer
Internkonferens 2022

Innan påsk hölls den första av Risk Pilots två interna konferenser 2022. Denna gång höll vi till i Västerås och uppslutningen var bra med de flesta av kollegorna närvarande.

Läs mer
Äntligen AW

Vi på Risk Pilot anser att det är viktigt att träffas även utanför arbetet under mer sociala former för att bygga relationerna mellan kollegorna på företaget. Så, nu när pandemi-restriktionerna har lättat och även våren närmar sig med stormsteg fick vi till mycket efterlängtade AW:s på våra samtliga tre kontor. Vårt kontor i Göteborg fick inspiration av förra månadens OS och provade på curling medan Stockholm provade på svårigheterna med att spela golf i en simulator. Kontoret i Malmö drömde sig bort till parkerna i Marseille och provade på Boule.

 

 

Läs mer
Ny kollega till Malmökontoret

Malmökontoret berikas med ännu en kollega, Edwin Bywater. Edwin är civilingenjör i teknisk fysik och har tidigare ägnat sig åt FoU inom medicinteknik och industriella processer, samt varit medgrundare till en startup. På senare år har han ägnat sig åt tvärvetenskapliga frågor i teknik, miljö och samhälle genom masterstudier i klimatstrategi samt forskning inom styrningsarbete för biologisk mångfald.

Läs mer