Tillbaka 29 December 2017

Risk Pilot fyller 15 år!

Vår historia börjar bli lång och innehållsrik. Målet när vi startade var att jobba med intressanta uppdrag och under tiden ha roligt tillsammans. Det lyckades vi med, och kanske till och med lite över förväntan, eftersom den målbilden med all sannolikhet är den största orsaken till att vi faktiskt sitter här idag med ett blomstrande företag som är 15 gånger större.

Det här är också något som vi i dag ser som Risk Pilots signum; vår starka sammanhållning inom bolaget och vår samsyn på vad som är viktigt. Vi tror på att alla medarbetare ska ha stort inflytande både på sin egen arbetssituation och på bolagets verksamhet. Det låter kanske som en klyscha, men hos oss är det på riktigt. På våra årliga konferenser samlas vi och brainstormar fram företagets framtida strategier, diskuterar utmaningar och nöter in nödvändiga rutiner. Men vi passar också på att under avslappnade former ha roligt och lära känna varandra ännu bättre.

Naturligtvis finns det andra delar som kännetecknar Risk Pilot och som också kan ha viss betydelse för vår respektabla ålder, såsom spetskompetens, kundvård, pålitlighet, men även en förmåga att navigera strategiskt i marknadsmässigt grunda vatten. Alltihopa skulle också med viss sannolikhet kunna hänföras till ren och skär tur, men som proffs i sannolikhetsbranschen vet vi att den siffran är försumbart låg, och skulle vi mot förmodan ha fel i det påståendet så vet ju alla att tur får man inte, det förtjänar man.

Risk Pilot är inne i en otroligt spännande fas där vi är större och stabilare än någonsin tidigare, och har en fantastisk tillväxt. Vi har sedan ett par år påbörjat en resa där vi inte bara breddar tjänsteutbudet inom våra befintliga branscher, utan där vi även tar stora kliv in i utvecklingsintensiva branscher som fordon och medicinteknik. Det är med stolthet vi konstaterar att vi numera är en bred aktör inom Risk Management, Human Factors, Systems Engineering och Quality Management.

Men med vuxen ålder följer ju som bekant även ansvar, så när vi nu tittar framåt är vår tidshorisont betydligt längre än för 15 år sedan. Vi ser förstås att Risk Pilot fortsatt kommer att vara en självklar aktör inom befintliga områden och tryggt och säkert leverera det vi alltid levererat. Men vi kommer lika självklart hålla fast vid målbilden vi satte för 15 år sedan och fortsätta växa och utvecklas tillsammans. Varför överge ett vinnande koncept?

Är du intresserad av våra tjänster, eller av att jobba hos oss? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!