Tillbaka 26 August 2019

Ny säkerhetsanalytiker till Stockholmskontoret

Risk Pilots kontor i Stockholm, som bl.a. arbetar med probabilistiska säkerhetsanalyser, har från och med den 26 augusti fått en ny kollega! Vår nya kollega heter Mattias Håkansson och kommer inledningsvis att arbeta med säkerhetsanalyser på Forsmark.

Mattias har en mastersexamen i fysik från Uppsala universitet. Han kommer från en tidigare anställning på ÅF där han har arbetat med säkerhetsanalyser och säkerhetsdokumentation inom kärnkraftsbranschen. Han har erfarenhet av flera internationella projekt, bland annat ett projekt inom OECD som omfattade erfarenhetsutbyten av fel med gemensam orsak (s.k. common-cause failures) vilket är Mattias specialistområde.

”Jag fick direkt en härlig familjär känsla och känner mig väldigt välkommen och inkluderad av mina nya kollegor. Jag tror och hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter till gruppen, men också att utvecklas genom den kompetens som finns inom Risk Pilot.”

På sin lediga tid så spelar Mattias gärna tennis eller någon annan racketsport, och ”hyfsat” regelbundet blir det en löptur runt fågelsjöarna i Solna där han bor med sin fru.

Vi önskar Mattias varmt välkommen till Risk Pilot!