Tillbaka 6 March 2020

Risk Pilot i samarbete med MATIX på Handelshögskolan i Göteborg

Under det senaste skolåret året har Risk Pilot varit ett av 30 utvalda “Partners för Tillväxt” till #matix vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Vi tar därigenom del och hjälp av av den senaste forskningen för att utmanas och inspireras för att driva tillväxt!

Matix är en magisterutbildning inom management och entreprenörskap där 30 studenter matchas med 30 företag varje år. De kursansvariga har förutom akademisk meritering även gedigen erfarenhet från näringslivet. Läsåret handlar om att lära sig utveckla, driva och leda företag. Välkända gästföreläsare inom området gästar utbildningen. Två dagar per vecka spenderar studenterna hos sitt partnerföretag där de applicerar kunskap de lär sig i skolan direkt i skarpt läge.

Under skolåret har vi på Risk Pilot fått äran att ha Erik hos oss. Han är en trevlig kille från Västerås som har läst tre år på Handelshögskolan innan han började på Matix. Inom ramen för utbildningen brinner han för affärsutveckling och projektledning. Vid sidan av skolan tycker han om golf och musikfestivaler. Erik har tillfört många värdefulla insikter för oss som företag genom hans analyser och engagemang.

 

Vad hoppas Erik få ut av Matix?

Jag vill utvecklas på ett personligt plan och samtidigt våga sträcka mig utanför min "comfort zone" eftersom jag tror det är i den zonen man lär sig på riktigt. Jag vill utmanas helt enkelt. Sist men inte minst hoppas jag få nya och starka vänskaper i klassen.

Vad hoppas RiskPilot få ut av samarbetet med Matix?

Risk Pilot ser att en Matixstudent kan komma med nya perspektiv och möjligheter för bolagets framtida strategier. Förhoppningen är att ett ömsesidigt utbyte av kunskaper, erfarenheter och perspektiv mellan student och bolaget sker som i slutändan gynnar alla parter.