The osean

I slutet av juni representerade vår kollega, Mattias Håkansson, Risk Pilot på konferensen PSAM. Konferensen är internationell med deltagare från världens alla hörn med fokus på probabilistisk riskanalys och riskhantering, främst inom kärnkraft men också andra branscher. PSAM anordnas vartannat år och detta var den 16:e i ordningen. Under konferensens fem dagar hölls ca 200 presentationer av aktuell forskning och utveckling inom området. Konferensen anordnades på den exotiska semesterorten ”Waikiki beach” på Hawaii, som är en av världens mest kända stränder. 

 

Mattias höll i två olika presentationer, baserat på forskningsprojekt som han och Risk Pilot deltagit i. Den första presentationen handlade om framtagning av frekvenser för så kallade fel med gemensam orsak, där fel i redundanta komponenter kan få stora konsekvenser för säkerheten. Den andra presentationen fokuserade på analys av erfarenhetsdata för reparationstider vid inträffade fel.

PSAM-konferensen är ett bra och intressant sätt att få ny kunskap inom sitt område samt ger möjlighet till att knyta nya kontakter. För mer information se https://www.iapsam.org/

Linje

Senaste nyheter

C-Blackett-profilepic-bw
Nyheter
15 september, 2023

Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett

jacob.larsson
Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett.
nyanställda gbg_2
Nyheter
12 september, 2023

Risk Pilot välkomnar nya medarbetare till Göteborgskontoret

jacob.larsson
Göteborgskontoret välkomnar tre nya medarbetare, Carin Sylvander (vänster), Emma Ulberstad (mitten) oc...