En man framför bärbar dator

Covid19-pandemin har påverkat oss alla i både stort och smått och för oss på Risk Pilot har det inneburit en hel del förändringar men inte nödvändigtvis till det sämre. När andra företag har tvingats dra ner på sin verksamhet har vi kunnat växa. Det är maj år 2020, Covid19-viruset sprider sig i Sverige och tvingar företag till både permitteringar och minskad produktion, samtidigt gör Jacob sina första arbetsdagar som nyanställd på Risk Pilot AB.

Hur var det att börja på Risk Pilot under pandemin?

Att vara nyexaminerad civilingenjör under pandemins utbrott innefattade en hel del oro. Skulle det vara svårt att få en första anställning? Flera företag kämpade för att hålla kvar anställda, skulle de kunna rekrytera ytterligare en? Men på Risk Pilot AB där jag gjorde mitt exjobb visade det sig finnas möjligheter och jag erbjöds till och med en anställning som konsult redan innan examen. Risk Pilot fortsatte sedan att anställa och under de kommande månaderna anslöt ytterligare två kollegor till gruppen. Målet att växa till 50 konsulter år 2026 kvarstår och är oförändrat vilket är väldigt roligt.

Hur har det fungerat att arbeta hemma som nyanställd?

Som nyanställd kan det vara en utmaning att arbeta 100 procent hemifrån, men tack vare stöd och regelbundna möten med erfarna kollegor har även jag kunnat arbeta för fullt. En fråga är dock hur det har varit med sammanhållningen inom Risk Pilot när alla tvingats arbeta hemifrån? På det svarar jag att det inte går ett enda digitalt möte utan att man fylls med ny energi av alla skratt och all glädje.

En leende man

Hur har det varit möjligt att växa under pandemin?

Vår VD Jonas menar att det är tack vare vår fortsatt höga beläggning som det har varit möjligt för Risk Pilot att rekrytera även under Covid19-pandemin. Detta eftersom distans- och hemarbete inte är ett hinder utan en möjlighet inom Risk Pilot. Alla inom bolaget har kunnat arbeta på, nästintill som vanligt med sina uppdrag.

Linje

Senaste nyheter

C-Blackett-profilepic-bw
Nyheter
15 september, 2023

Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett

jacob.larsson
Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett.
nyanställda gbg_2
Nyheter
12 september, 2023

Risk Pilot välkomnar nya medarbetare till Göteborgskontoret

jacob.larsson
Göteborgskontoret välkomnar tre nya medarbetare, Carin Sylvander (vänster), Emma Ulberstad (mitten) oc...