en kvinna bredvid en artikel

Pernilla Allwin har sedan 2,5 år tillbaka arbetat på uppdrag hos Fennovoima OY i Finland i sin roll som Human Factors Engineering (HFE) expert. Pernilla är delaktig i Hanhikivi 1, ett nybyggnadsprojekt av Finlands tredje framtida kärnkraftsanläggning som kommer att ligga i samhället Pyhäjoki.

Anläggningen kommer vara en tredje generationens tryckvattenreaktor och är ett av landets största investeringsprojekt. Designen av Hanhikivi 1 är baserad på referensanläggningen, LAES-2, i Sosnovy Bor, Ryssland. Anläggningsleverantör för Hanhikivi är RAOS Project Oy, en del av Rosatom Group Russia.

Projektet befinner sig i licensieringsfasen vilket innebär ett intensivt arbete för att få tillstånd av den Finska Strålsäkerhetsmyndigheten (STUK) att påbörja byggnationen. Allmänheten kan ta del av projektets framdrift i Fennovoimas årsrapport för 2020. Gå in på länken nedan för att ta del av årsrapporten.

https://www.fennovoima.fi/sites/default/files/media/documents/Fennovoimas_Year_2020_report.pdf?utm_source=intra&utm_medium=organic&utm_campaign=fennovoimas-year-2020&utm_content=report-en

Linje

Senaste nyheter

C-Blackett-profilepic-bw
Nyheter
15 september, 2023

Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett

jacob.larsson
Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett.
nyanställda gbg_2
Nyheter
12 september, 2023

Risk Pilot välkomnar nya medarbetare till Göteborgskontoret

jacob.larsson
Göteborgskontoret välkomnar tre nya medarbetare, Carin Sylvander (vänster), Emma Ulberstad (mitten) oc...