20220907_101708

I september deltog Risk Pilot i NPSAG konferensen vid Forsmarks bruk tillsammans med representanter från kärntekniska anläggningar i Sverige och Finland samt från SSM och STUK. Fokus för den återkommande konferensen är probabilistisk säkerhetsanalys. Under de två dagarna presenterades och diskuterades resultaten från de PSA-arbeten som genomförts på anläggningarna och närliggande forskningsprojekt under de senaste åren.

Under årets konferens diskuterades bland hur man ska nå ut bättre i organisationerna med resultat och slutsatser från PSA arbeten. Diskussioner hölls även om utvecklingen inom PSA för att ge upphov till mer realistiska modeller.

Risk Pilot bidrog med tre presentationer. Carl Erikssons presentation handlade om uppskattningen av frekvenser för fel med gemensam orsak och hur den kan påverkas av åldring i komponenterna. Erik Sparre presenterade resultaten av ett arbete med syfte att utvärdera möjligheterna till reparation vid fel. Den tredje presentationen hölls av Leo Backhouse Lötman och handlade om olika möjligheter för att uppskatta frekvensen för extrema väderhändelser och skillnader mellan dem.

NPSAG mötena ger en bra möjlighet att fånga upp och föra vidare erfarenheter från det kontinuerliga PSA-arbetet inom Norden.

Linje

Senaste nyheter

C-Blackett-profilepic-bw
Nyheter
15 september, 2023

Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett

jacob.larsson
Risk Pilot välkomnar vår nya medarbetare Clarie Blackett.
nyanställda gbg_2
Nyheter
12 september, 2023

Risk Pilot välkomnar nya medarbetare till Göteborgskontoret

jacob.larsson
Göteborgskontoret välkomnar tre nya medarbetare, Carin Sylvander (vänster), Emma Ulberstad (mitten) oc...