Med jämna mellanrum besöker någon av Risk Pilots konsulter våra lärosäten och håller föreläsningar kring det vi jobbar med. Målgruppen kan vara civilingenjörsstudenter som läser en inriktning med anknytning till energi, risk, statistik eller studenter som läser kognitions- och beteendevetenskap.

För en tid sedan besökte vår Maria Frisk, Mattias Lantz vid Uppsala universitet och berättade om PSA (Probabilistisk Säkerhets Analys) för studenter på ES och STS-programmen och i måndags var det dags för Erik Sparre att lämna det trygga Malmökontoret för att bege sig till LTH och där träffa universitetslektor Henrik Hassel och hans risk-studenter. Under året har vi även hunnit träffa studenter på KTH som läser Risk- och tillförlitlighetsanalys samt studenter på LiU som läser kognitionsvetenskap.

Ett nära samarbete mellan industrin och akademin tror vi på Risk Pilot är en väg till framgång när vi ska bygga upp ett hållbart samhälle eftersom den snabba teknikutveckling som krävs kommer ställa stora krav på att vi arbetar effektivt och använder de senaste metoderna och teknikerna.

Ett bra sätt att samarbeta är genom examensarbeten så hör gärna av er ifall det låter intressant. Och som alltid, vi är ständigt på jakt efter fler duktiga konsulter!

Linje

Senaste nyheter

HFES Nordic
Nyheter
12 februari, 2024

HFES – Human Factors and Ergonomics Society Nordic Chapter!

jacob.larsson
Risk Pilot is proud to support the launch of the Human Factors & Ergonomics Society (HFES) Nordic Chap...
sara
Nyheter
12 februari, 2024

MSc Programme – Human Factors & System Safety

jacob.larsson
We can proudly announce that one of our consultants, Sara Lind, has now started her education towards...